Vreau sa stiu mai mult despre torrenti

Aici o sa va prezint mai multi termeni si situatii intalnite in utilizarea clientilor BitTorrent:

Ce este un seeder? Dar un leecher?
Raspuns: Un seeder este o persoana care are torrent-ul complet (absolut toate fisierele din el) si isi tine clientul BitTorrent deschis pentru a il imparti si cu ceilalti utilizatori. Un leecher este o persoana care downloadeaza continutul unui torrent, fara a avea inca toate fisierele. In momentul in care termina de downloadat devine automat seeder.

Ce este ratia?
Raspuns: Ratia este un simplu numar, calculat prin impartirea Uploadului la Download. Pe scurt, daca un user X are Upload 10 GB si download 20 GB, ratia lui este 10/20 = 0.500

Vroiam sa trag un film/joc dar nu vad decat multe fisiere cu acelasi nume. Ce e de facut?Raspuns: Conform regulilor, filmele, jocurile etc. sunt arhivate. Pentru a avea acces la ele, folositi un program de dezarhivare gen WinRAR. Dati click dreapta pe unul din fisiere, si "Extract here". Veti obtine astfel continutul arhivei (imaginea jocului, filmul etc.)

Imi da o eroare la dezarhivare...zice ca o arhiva e corupta. Ce pot face?
Raspuns: Este posibil ca aplicatia bittorrent sa fi gresit atunci cand a downloadat si sa fi scris gresit datele pe disc. Pentru a rezolva aceasta problema, opriti torrent-ul, dati click dreapta pe el si alegeti "Force recheck"(utorrent) sau "Manual hash check" (BitComet), dupa care reporniti torrent-ul. Informatiile scrise gresit vor fi redownloadate.